Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν εφησυχάζει από τη χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας της βουλής να αναβάλει για μια βδομάδα τη ψήφιση του νομοσχεδίου που επιτρέπει την σφαγή των ζώων χωρίς αναισθησία. 

Ζητούμε την οριστική αναβολή της ψήφισης της νομοθεσίας μέχρι να γίνει ολοκληρωμένος κοινωνικός διάλογος και να λειτουργήσει η κοινοβουλευτική δημοκρατία.  

Εμείς είμαστε σαφώς εναντίον της σφαγής των ζώων με το βάναυσο αυτό τρόπο αλλά δηλώνουμε ότι θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις όσων διαφωνούν μαζί μας πχ των αγροτικών οργανώσεων όλων των άλλων κομμάτων, των εμπόρων κρεάτων, των ποιμνιοτρόφων και ακόμα του ραβίνου. Όλα στο φως. Τέρμα τα σκοτεινά παρασκήνια.  Αλλά να ακουστούν και οι απόψεις των Φιλοζωικών οργανώσεων, των καταναλωτών, της ΠΟΒΕΚ κοκ. 

Καλούμε λοιπόν τη Βουλή να εφαρμόσει τους νόμους και το Σύνταγμα και να επιτρέψει τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας σε ένα θέμα που δεν θα έπρεπε ευθύς εξ αρχής να θεωρηθεί επείγον ή απόρρητο. 

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην κρύβεται πίσω από τη σφαγή των ζώων και να προχωρήσει στην άμεση και απευθείας στήριξη των ποιμνιοτρόφων μέσω προγραμμάτων επιδότησης τα οποία επιτρέπει και προτρέπει με πρόσφατες αποφάσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.