ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΔΙΚΗ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συνεργατισμός και το τραπεζικό σύστημα δεν λύνονται με τις συνεχείς απειλές της κυβέρνησης, τα ψέματα και τις ψευδαισθήσεις.

Ο Υπουργός, στη σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης», επαναλαμβάνει δυστυχώς την ίδια τακτική των εκβιασμών και της συκοφαντίας.

Περιμένουμε να καταθέσει στη Βουλή το περιλάλητο σχέδιο ΕΣΤΙΑ για τους ευάλωτους δανειολήπτες, το νομοσχέδιο για τη λειτουργία ενός ανεξάρτητου δημόσιου Φορέα Διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και την απαραίτητη ταξινόμηση και κατηγοριοποίηση των δανείων. Περιμένουμε να καθοριστεί ποιοι είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές για να μπορούμε να συζητήσουμε στα σοβαρά τα δρακόντεια και αστόχευτα επί του παρόντος μέτρα – μαστίγιο κατά του συνόλου των δανειοληπτών που προτείνει η κυβέρνηση.

Εμείς επιμένουμε ότι χωρίς την λειτουργία ενός ανεξάρτητου και δημόσιου φορέα διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που αφορούν την μικρή πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη της μικρής επιχείρησης και την μικρή αγροτική / κτηνοτροφική μονάδα, από το σύνολο του τραπεζικού τομέα, δεν μπορεί να γίνει αειφόρος και βιώσιμη διαχείριση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.