Θεατής των μακάβριων ειδήσεων των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων παραμένει η πολιτεία, την ώρα που κάθε βδομάδα αυξάνονται αντί να μειώνονται.

Η στάση της Κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα παθητική ενώ παρατηρείται και έλλειψη δράσης, η οποία συνοδεύει την ασυνέπεια στα βαρύγδουπα λόγια για δήθεν προσπάθειες μείωσης των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έθεσε εκ νέου, με αφορμή περιστατικά των περασμένων βδομάδων, το θέμα των καμερών, για το οποίο οι Κυβερνώντες σφυρίζουν αδιάφορα. Εξηγήσαμε πως μπορεί να γίνει αρχή, φέρνοντας ως παράδειγμα την λεωφόρο Γρίβα Διγενή και πως με την ίδια λογική μπορεί να γίνει σταδιακή εγκατάσταση ανά το παγκύπριο. Τους αρκεί, όμως, να δηλώνουν ότι θα μεταφέρουν 50 αστυνομικούς από διάφορα πόστα προς ενίσχυση της τροχαίας αντί να δράσουν.

Φτάσαμε στο σημείο να εξοργίζετε ο διευθυντής της τροχαίας και να καταγγέλλει την ίδια την κυβέρνηση για κωλυσιεργία.

Με ιδιαίτερη ανησυχία μάθαμε σήμερα ότι το θέμα της φωτοεπισήμανσης έχει εμπλακεί σε ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Εμείς εισηγούμαστε στη κυβέρνηση αντί να στοχεύει στην τοποθέτηση σε κάθε διασταύρωση και κάμερα, να προχωρήσει αμέσως στην τοποθέτηση του συστήματος φωτοεπισήμανσης στους αυτοκινητοδρόμους, όπως έγινε με την λεωφόρο Γρίβα Διγενή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι το πρόβλημα με τις τροχαίες συγκρούσεις χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής δράσης. Αφενός το κράτος οφείλει να εισακούσει τις εισηγήσεις της Αστυνομίας, η οποία βρίσκεται συχνά στους δρόμους και γνωρίζει τι θα την βοηθήσει να επιτελέσει το έργο καλύτερα. Αφετέρου, η Αστυνομία με τη σειρά της οφείλει να υψώσει ανάστημα και με επιχειρήματα να ζητήσει να της παρασχεθούν όλα τα εργαλεία τα οποία χρειάζεται, προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο έργο της, που έχει ως στόχο την μείωση των θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.