Οι δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη κ. Ακιντζί και του Αντιπροέδρου της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: με ώμο και απόλυτο τρόπο κάλεσαν και οι δυο τους ελληνοκυπρίους να αλλάξουν νοοτροπία. Ισχυρίζονται ότι ο λόγος που δεν λύνεται το κυπριακό είναι η νοοτροπία των Ελληνοκυπρίων.

Ο κατοχικός στρατός είναι για τον κ. Ακιντζί η δύναμη ασφάλειας για τη Κύπρο και η Τουρκία η χώρα που μπορεί να μας εγγυηθεί και να μας προστατεύσει.

Συνεπώς όταν ο κ. Ακιντζί μας καλεί να αλλάξουμε νοοτροπία, αυτό που συγκεκριμένα ζητά είναι να αφήσουμε κατά μέρος την νοοτροπία μας ως ελεύθεροι ευρωπαίοι πολίτες και να αποκτήσουμε νοοτροπία σκλάβου.

Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια την οποία δεν θέλουν να κατανοήσουν ορισμένοι της Κυπριακής ηγεσίας . Ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας είναι η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η μετατροπή της σε τουρκικό προτεκτοράτο ή δε πολίτες της να μετατραπούν σε υποτελείς του νεοσουλτάνου Ερντογάν.

Καταδικάζουμε την ποταπή πρόκληση των κατοχικών εκδηλώσεων, τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου και τις τουρκικές απειλές. Με τέτοιους ανθρώπους πως μας καλείται κύριοι της Κυπριακής ηγεσίας να συμβιβαστούμε ακόμα περισσότερο;