Αγαπητοί/ές φίλοι/ες,

Όπως έχετε παρακολουθήσει υπάρχει μία επίθεση από τον Χάσικο και την εφημερίδα του “Αλήθεια” προς τον Πρόεδρο του Κινήματος, κ. Γιώργο Περδίκη. Η επίθεση γίνεται παράλληλα προς τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Η επίθεση προκλήθηκε γιατί ο Πρόεδρος σε συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή, ανέδειξαν την υπόθεση του ασυμβίβαστου του Χάσικου με το κτίριο που νοικιάζει εταιρεία συμφερόντων του σε κρατική υπηρεσία. Ο Χάσικος αντί να απαντήσει επί της ουσίας, προτίμησε την τακτική της λάσπης μέσω της εφημερίδας του προς τον κ. Περδίκη και τον κ. Μιχαηλίδη.

Καλό είναι να απαντούμε κάνοντας αναφορά σε αυτή την «προϊστορία» και ιδιαίτερα ότι πάμε πακέτο με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Σε ότι αφορά το δημοσίευμα και τα όσα αναφέρει για το επίδομα του οδηγού.

Το μηνιαίο επίδομα οδηγού κατατίθεται στο Κίνημα κι όχι στον Πρόεδρο, όπως ψευδώς γράφει στο πρωτοσέλιδο της η «Αλήθεια».

Είναι ένα επίδομα που δόθηκε στο Κίνημα από το 2005 όταν αποφασίστηκε να δοθούν δυο αστυνομικοί φρουρά /οδηγοί σε όλους τους αρχηγούς των μονοεδρικών (τότε) κομμάτων.

Ο κ. Περδίκης αρνήθηκε τους φρουρούς. Η τότε κυβέρνηση αποφάσισε – για να μη δημιουργηθεί θέμα άνισης μεταχείρισης – να δώσει στο Κίνημα επίδομα οδηγού περίπου εννιακοσίων λιρών. Έγινε 1500 ευρώ και μετά «κόπηκε» στα 1020 ευρώ λόγω κρίσης. Ούτε ένα ευρώ δεν πήγε στον Πρόεδρο προσωπικά, κάτι που το ξέρει αλλά αποφεύγει να προβάλει η «Αλήθεια», προβάλλοντας πρωτοσέλιδα την πληροφορία ότι τάχα τα ποσά αυτά τα καρπώθηκε ο κ. Περδίκης.

Αυτά τα χρήματα πληρώνονται σε υπάλληλο που έχει και τα καθήκοντα του οδηγού.

Καλέσαμε την Κυβέρνηση να το κόψει άμεσα. Μάλιστα στην απάντηση του ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι «Ο κ. Χάσικος είναι Υπουργός. Ας το προτείνει στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο. Τι θα γίνει όμως με τους δεκάδες αστυνομικούς φρουρούς που διαθέτουν οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων από το δικό τους, τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μέχρι τον κ. Χρίστου του ΕΛΑΜ;».