Για ακόμη μια φορά γίναμε δέκτες αρκετών καταγγελιών για εκβραχισμό στην περιοχή της θάλασσας του Fig Tree Bay στον Πρωταρά.

Σε επίσκεψη μας στην περιοχή, διαπιστώθηκε πως υπάρχει μεγάλη διάβρωση στο παράκτιο πρανές και ήταν σε διαδικασία αποκατάστασης από μηχανήματα που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο.

Μετά από επικοινωνία μας με λειτουργό της επαρχιακής διοίκησης Αμμοχώστου μας ενημέρωσαν πως δόθηκε άδεια από την υπηρεσία για συγκεκριμένη αποκατάσταση για το λόγο ότι αποκολλήθηκε τμήμα βράχων και υπήρχε έντονη ανησυχία μήπως συμβεί κάποιο ατύχημα.

Δυστυχώς φαίνεται πως μέσα στο Σαββατοκύριακο προχώρησαν σε επιπρόσθετες παράνομες εργασίες καθώς μετά από επιτόπια επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι είχαν ξεφύγει πλήρως από αυτά που είχαν συμφωνηθεί να γίνουν.

Όπως όλα δείχνουν το άπλωμα των βράχων στη θάλασσα και ο μικρός κολπίσκος προετοιμάζει την εγκατάσταση των water sport που βρίσκονται πλησίον του σημείου αποκατάστασης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε τις όποιες παράνομες ενέργειες γίνονται εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και καλούμε άμεσα τα αρμόδια τμήματα να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να τερματιστεί η καταστροφή της περιοχής.