Σύμφωνα με δημοσιεύματα 100 φορολογούμενοι οφείλουν ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ο καθένας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμφωνούμε με τη δημόσια τοποθέτηση της ΣΕΚ και θεωρούμε και εμείς ότι πρέπει να δημοσιευθούν τα ονόματα τον 100 οφειλετών οι οποίοι οφείλουν ποσό πέραν των 100 εκατομμυρίων.

Αναμένουμε και ευελπιστούμε ότι μετά τις επιστολές που απέστειλε το Τμήμα φορολογίας σε νομικά και φυσικά πρόσωπα τώρα θα δημοσιευτούν και τα ονόματα καθώς μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο ποσό το οποίο άμεσα πρέπει να εισπράξει το κράτος.

Η ανάγκη για διαφάνεια καθίσταται επείγουσα και σημαντική γιατί εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής και πρόκειται να ψηφιστούν σύντομα προτάσεις νόμου για επανάληψη του προγράμματος της διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών. 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διαφωνεί με τις προτάσεις νόμου που κάποιοι βουλευτές προωθούν, αφού και πάλι θα υπάρξει μια μορφή «προσωρινής αμνηστίας».   

Και τίθεται φυσικά το ερώτημα: Πόσοι βουλευτές ή αλλά πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα βρίσκονται σε αυτό τον κατάλογο; 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζήτησε να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία για τους μεγαλοφειλέτες του φόρου. Παράλληλα έχει ζητήσει διευκρινήσεις για τον κατάλογο που κατέθεσε πριν λίγους μήνες ο Έφορος φορολογίας για τις καθυστερημένες φορολογικές οφειλές των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων. Όλα αυτά πρέπει να κατατεθούν πριν από την απόφαση της Βουλής για την επαναφορά μέτρων διευκόλυνσης των φορολογικών οφειλετών.