Στις 17 Ιανουαρίου το Τμήμα Δημοσίων Έργων προκήρυξε διαγωνισμό για το νέο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ένα κτήριο που το κόστος του θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και θα ανεγερθεί κυριολεκτικά πάνω στα αρχαία.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ξεκίνησε εκ νέου η συζήτηση για ανέγερση νέου μεγάρου της Βουλής πάνω στις αρχαιότητες στο λόφο της ΠΑΣΥΔΥ στη Λευκωσία, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τοποθετηθήκαμε έντονα αρνητικά, όπως κάνουμε για είκοσι πέντε συναπτά έτη.

Το κράτος οφείλει να επικεντρωθεί στην επίλυση των καθημερινών κοινωνικών προβλημάτων και που είναι πολύ πιο επιτακτική ως ανάγκη η αντιμετώπισή τους, παρά η διασφάλιση όποιας «άνεσης» και πολυτέλειας για τους βουλευτές.

Όλα αυτά τα εκατομμύρια που αναμένεται να ξοδευτούν για το νέο κτήριο της Βουλής, είναι η εισήγηση μας, να διατεθούν προς ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και για οικολογικά έργα βιώσιμης ανάπτυξης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι η συνέχιση στην υλοποίηση των σχεδιασμών για ανέγερση του Μεγάρου της Βουλής στο λόφο της ΠΑΣΥΔΥ αποτελεί προσβολή στον λαό και τον πολιτισμό, αφού δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το κτίριο θα κτιστεί πάνω σε αρχαία.