Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου Παιδείας στη Λεμεσό, που για καλή μας τύχη εν τέλει δεν εξερράγη. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι άκρως καταδικαστέες. Επιπλέον, καταδικάζουμε απερίφραστα και τα άτομα που προκάλεσαν επεισόδια και τραμπουκισμούς σε διάφορα σημεία της Κύπρου, κυρίως εναντίον εκπαιδευτικών. Η πρόκληση φόβου, η καταστροφή περιουσιών και ο τραμπουκισμός ως αντίδραση στα νέα μέτρα που λαμβάνονται για την αναχαίτηση της πανδημίας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Τα ίδια προσπάθησαν κάποιοι να κάνουν πριν λίγους μήνες στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ» στη Λευκωσία και παρολίγον να θρηνήσουμε θύματα. Ας λειτουργήσουμε όλοι ψύχραιμα και να αφήσουμε την λογική και την σύνεση να πρυτανεύσει.

Ο αληθινός εχθρός είναι η πανδημία και ο πανικός που προκαλεί η ανασφάλεια που προκαλεί. Ας συσπειρωθούμε όλοι μαζί για να την αντιμετωπίσουμε και να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη για τις επιλογές και πράξεις μας. Όλοι μαζί οφείλουμε να γίνουμε μια γροθιά και κρατήσουμε τον ιό μακριά από την κοινότητα. Δεν θέλει κανένας να επανέλθουν οι κατ’οίκον περιορισμοί και επιπλέον κρίση στην οικονομία μας.