Το Σάββατο 31/10 ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης και ο αναπλ. Γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Γιώργος Στυλιανίδης μαζί με μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Αμμοχώστου, είχαν την ευκαιρία να περιοδεύσουν στην περιοχή της κοινότητας Αυγόρου.

Καταρχήν επισκέφθηκαν το πάρκο Λεβάντας CyHerbia Botanical Park & Labyrinth όπου συζήτησαν με τους προοδευτικούς ιδιοκτήτες του πάρκου, και τα σχέδια τους για εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων τους. Το Κίνημα Οικολόγων από το 2005 βρίσκεται δίπλα από αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια. Εμείς στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που προωθεί τη βιολογική παραγωγή και τον εναλλακτικό τουρισμό.  

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία των Οικολόγων έκανε επιτόπου έρευνα σε περιοχή παρά το μοναστήρι Αγ. Κενδέα όπου συσσωρεύονται μπάζα και μεγάλες ποσότητες από βιομάζα και σκουπίδια (επισυνάπτονται οι φωτογραφίες)

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητά από τις αρμόδιες αρχές να κινηθούν γρήγορα και αποφασιστικά ώστε να περισυλλέγουν τα σκουπίδια και τα κλαδέματα και να φροντίσουν να μην μαζευτούν ξανά άλλα. Η συσσώρευση τόσων μεγάλων όγκων από σκουπίδια και κλαδευμάτων προκαλεί κινδύνους ανάφλεξης γεγονός που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων γειτονικών κατοικιών. 

Αυγόρου 5Αυγόρου 5Αυγόρου 5