Για άλλη μια φορά σε περίοδο που όλοι ασχολούνται με τον κορωνοϊό αποδείχθηκε ότι το περιβάλλον είναι ο φτωχός συγγενής.

Μετά από καταγγελία ευαίσθητων συμπολιτών μας, επισκεφθήκαμε τον προαύλιο χώρο του Μουσείου όπου γίνονται έργα εξωραϊσμού! Η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν σοκαριστική.

Άνοιξαν αυλάκια για να περάσουν καλώδια της ηλεκτρικής και έκοψαν το ριζικό σύστημα μεγάλων πεύκων και κυπαρισσιών.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι πχ έχουν άραγε εξασφαλίσει την συγκατάθεση του Τμήματος Δασών; Αν ναι, κατά την εκτέλεση των εργασιών υπήρχε άραγε λειτουργός του πιο πάνω τμήματος; Έχει τηρηθεί ο νόμος που ισχύει για αυτού του είδους εργασίες;

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες δεν έχει εφαρμοστεί ούτε στο ελάχιστο ο νόμος.  Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο για δέντρα με περίμετρο πάνω από 50 εκατοστά δεν μπορεί να υπάρξει επέμβαση στο ριζικό σύστημα πιο κοντά από το ένα μέτρο απόσταση.

Στη περίπτωση αυτή τα αυλάκια που ανοίχθηκαν ήταν μόλις σε απόσταση μερικών εκατοστών από τον κορμό.  Σε επικοινωνία μας με λειτουργό του Τμήματος Δασών πήραμε τη διαβεβαίωση ότι σήμερα αρμόδιος του τμήματος θα επισκεφθεί τον χώρο και θα μας ενημερώσει. Φυσικά όποια κι αν είναι η απάντηση που θα πάρουμε η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!

Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου 4Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου 4Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου 4Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου 4