Η τοποθέτηση εξέδρας στην Πέτρα του Ρωμιού, που καλύπτει επιφάνεια του αιγιαλού αλλά ταυτόχρονα προεκτείνεται και στο εσωτερικό της θάλασσας, είναι μια κίνηση προκλητική, καταφανώς καταστροφική για το φυσικό περιβάλλον, που σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνει ανεκτή.

Ακόμη πιο εξοργιστική είναι η απάντηση του Τμήματος Δασών, πως “κατά παρέκκλιση” δόθηκε άδεια για την τοποθέτηση της εξέδρας, επειδή φορέας της αίτησης ήταν ο οργανισμός “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017” και όχι ιδιώτης. Δυστυχώς και για τον εμπνευστή αυτής της επιχειρηματολογίας, οι σκαλωσιές στη θάλασσα και οι εκκοπές δέντρων για την απρόσκοπτη θέαση των εκδηλώσεων από το δρόμο, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την προστασία του περιβάλλοντος, ούτε με την ανάδειξη του πολιτισμού.

Η τοπική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη η Κύπρος απαιτεί εξηγήσεις τόσο για την έγκριση του Τμήματος Δασών, όσο και για την έμπνευση της διοργάνωσης “Πάφος 2017” να θυσιάσουν το φυσικό περιβάλλον, για χάριν μιας υποτιθέμενη ανάδειξη του πολιτισμού με παρωχημένα μέσα. Αν κάτι αποδεικνύει η κίνηση αυτή, είναι πως αμφότεροι οι δύο φορείς είναι ανίκανοι να επιτελέσουν το ρόλο τους.