Όσα αποκαλύφθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών σχετικά με την απόσυρση καταθέσεων ύψους 25 εκ. ευρώ της εταιρείας “Δήμητρα Επενδυτική” από τον Συνεργατισμό, μετά από καταγγελία του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργου Περδίκη, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά. Προκαλεί εντύπωση η σκοπιμότητα της κίνησης αυτής, την ώρα μάλιστα που ο Συνεργατισμός ήταν βασικός μέτοχος της εταιρείας. Ποιοι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως έλλειψη εμπιστοσύνης του ίδιου του κράτους προς τον Συνεργατισμό;

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε την απόφαση του Γενικού Ελεγκτή για διεξαγωγή της σχετικής έρευνας ώστε να διαλευκανθεί η σκοπιμότητα της κίνησης. Ταυτόχρονα δε, στεκόμαστε και σε μία άλλη πτυχή του ζητήματος που αφορά την πιθανή αξιοποίηση προνομιακής πληροφόρησης από μέρος των καταθετών του Συνεργατισμού -και εν προκειμένω του κράτους. Σε κάθε περίπτωση το σήμα που εκπέμπεται από μια τέτοια κίνηση, εμείς θεωρούμε πως αφήνει εκτεθειμένη την κυβέρνηση, που κατά τα άλλα σπεύδει να καθησυχάσει για τη σταθερότητα του Συνεργατισμού.

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση κατηγορούσε άλλους για την εκροή των καταθέσεων από τον Συνεργατισμό, όταν αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι αυτή έκανε τις κυριότερες αποσύρσεις καταθέσεων. Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις.