Μόνο απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η εγκύκλιος που εστάλη από το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία για το σκίσιμο της σελίδας 36 του βιβλίου Αγγλικών της Β’ Λυκείου, ενώ η νέα εγκύκλιος που κάνει λόγο για απόσυρση ολόκληρου του βιβλίου δείχνει το μέγεθος της έλλειψης προετοιμασίας που χαρακτηρίζει το Υπουργείο. Κινήσεις που γίνονται μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, επειδή στο εν λόγω βιβλίο γίνεται αναφορά για τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Είναι απορίας άξιον πως θεωρήθηκε ευθύς εξαρχής πρόβλημα η συγκεκριμένη αναφορά. Αλλά ακόμη και αν υπήρχε πρόβλημα,  η επίμαχη αναφορά στο βιβλίο των Αγγλικών γιατί δεν εντοπίστηκε πιο γρήγορα από τους λειτουργούς και για ακόμη μια σχολική χρονιά το Υπουργείο περιμένει να κάνει τα πάντα τελευταία στιγμή και πιάνεται απροετοίμαστο; Πόσο μάλλον με τρόπο που ρίχνει νερό στον μύλο του τουρκικού φονταμενταλισμό.

Τώρα, λόγω των αποφάσεων του κ. Προδρόμου και του Υπουργείου του, ο φορολογούμενος πολίτης θα επωμιστεί τον – χιλιάδων ευρώ – λογαριασμό για επεξεργασία ή αγορά νέων βιβλίων. Είναι επιτέλους καιρός να παραδεχθεί η Κυβέρνηση την αποτυχία του Υπουργού Παιδείας να διαχειριστεί τα θέματα παιδείας και να προλάβει την δημιουργία επιπλέον κόστους χωρίς την έγκριση της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών.