Δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Canadair» εξασφάλισε η Κυπριακή Δημοκρατία από την Ε.Ε.,  τα οποία αναμένεται να φτάσουν στο νησί μας στις 15 Μαΐου, ενώ από τις 15 Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου, τα εν λόγω αεροσκάφη θα επιχειρούν για κατάσβεση πυρκαγιών.

Το αξιοσημείωτο της όλης υπόθεσης είναι πως τα δυο αεροσκάφη – τα οποία εξασφαλίστηκαν με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση – θα βρίσκονται σταθμευμένα στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου και όχι στο αεροδρόμιο Πάφου.

Αυτό έρχεται μετά την πίεση της γειτονικής μας Τουρκίας – όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος – ούτως ώστε να μην εδρεύουν στα εδάφη μας τα αεροσκάφη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς χρησιμοποιούνται και σε πυρκαγιές στα Κατεχόμενα.

Η Κυβέρνηση διαψεύδει αλλά δεν πείθει γιατί τα επιχειρήματα της είναι αβάσιμα και ανεδαφικά και στερούνται κάθε λογικού υπόβαθρου. 

Διότι αν από μόνη της η κυπριακή Κυβέρνηση – και όχι μετά από πιέσεις της Τουρκίας προς την Ε.Ε. όπως ισχυρίζεται – έλαβε αυτή την απόφαση, τότε είναι δίπλα υπόλογη και καταδικαστέα.