Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών βρίσκεται στην τελική ευθεία και οδεύει προς το 12ο τακτικό Παγκύπριο συνέδριο την Κυριακή 06 Φεβρουαρίου στις 10:30 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών στη Λευκωσία.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά, με τη συμμετοχή των συνέδρων τόσο δια ζώσης όσο και με διαδικτυακή σύνδεση. Η δε ψηφοφορία για την ανάδειξη των τεσσάρων αξιωματούχων του Κινήματος και των 16 υπολειπομένων μελών της Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί μόνο δια ζώσης, σε εξωτερικό χώρο, για να μην αποκλειστεί κανένα μέλος του Κινήματος από την διαδικασία λόγω των περιοριστικών μέτρων για διαχείριση της πανδημίας.

Στο συνέδριο θα εκλεγούν με απευθείας ψηφοφορία οι Πρόεδρος, Αναπληρωτής/τρια πρόεδρος, δυο Αντιπρόεδροι και 16 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, το Ανώτατο Σώμα λήψης αποφάσεων του Κινήματος.

Το ψηφοδέλτιο για τους 4 αξιωματούχους του Κινήματος στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος διαμορφώθηκε ως εξής:

Τη θέση του Προέδρου επανδιεκδικεί ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και διεκδικούν επίσης οι Κυριάκος Τσιμίλλης και Σωτήρης Χρίστου.

Τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου επαναδιεκδικεί η Έφη Ξάνθου και διεκδικούν ο Άλκης Παπής, νυν εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος και ο Σωτήρης Χρίστου.

Για τη θέση του Αντιπροέδρου Α’ του Κινήματος οι υποψήφιοι είναι: ο Σταύρος Αλαμπρίτης,  Φρύνη Ονουφρίου, Κυριάκος Τσιμίλλης, Σωτήρης Χρίστου, Μάριος Χρυσοστόμου.

Την υποψηφιότητα τους για τη θέση του Αντιπροέδρου Β’ έχουν υποβάλει οι: Μαρία Κολά, Αντώνης Κουπαρής, Παναγιώτης Μανώλη, Λούκας Στυλιανού, Σωτήρης Χρίστου, Μάριος Χρυσοστόμου.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου υπό την νέα της σύσταση, θα εκλεγούν τα υπόλοιπα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας (Εκτελεστικός, Αναπληρωτής/τρια Εκτελεστικός, υπεύθυνος/η Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικός υπεύθυνος, μέλη κ.ο.κ.).