Τα περιστατικά βάναυσης κακοποίησης και σκληρότητας εις βάρος των ζώων που εντόπισε και βιντεογράφησε η οργάνωση Cyprus Animal Defenders – CALF, δείχνουν την αναγκαιότητα άμεσης δημιουργίας και λειτουργίας της Αστυνομίας Ζωών που ζητούμε να δημιουργηθεί εδώ και πολλά  χρόνια. Η Κυβέρνηση κατέθεσε σχετικό νομοσχέδιο μόλις πριν δύο μήνες το οποίο όμως παρά την αντίθεση μας έχει παραπεμφθεί για μελέτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών.  Σχετική πρόταση μας στην Ολομέλεια της Βουλής για επίσπευση της εξέτασης της νομοθεσίας  συνάντησε την αντίδραση των κομμάτων.

Τα φαινόμενα κακοποίησης των ζώων, εξακολουθούν να υφίστανται και σε πολλές περιπτώσεις να παραμένουν ατιμώρητα. Μέχρι να ψηφιστεί η νομοθεσία για την Αστυνομία των Ζώων καλούνται οι αρχές να επιδείξουν μηδενική ανοχή.

Μια κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη πρέπει να σέβεται κάθε μορφή ζωής και ιδιαίτερα τα ζώα.

Καλούμε την Αστυνομία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εις βάθος διερεύνηση των καταγγελιών που αφορούν κακοποίηση ζώων, για να εντοπιστούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε, πως ο τρόπος συμπεριφοράς μας προς τα ζώα, αποτελεί δείγμα του πολιτισμού μας. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται ανεκτές συμπεριφορές κακοποίησης τους, όπως αυτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα.