Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προκάλεσε για ακόμη μια φορά με τις χθεσινοβραδινές του δηλώσεις σχετικά με το θέμα της πολιτογράφησης του Μαλαισιανού καταζητούμενου Τζο Λόου.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός πως ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου συμπεριφέρεται κυρίως ως επιχειρηματίας παρά ως ιεράρχης καθώς με τις δηλώσεις του αναφέρει πως «η Εκκλησία της Κύπρου θα είναι και θρησκευτικός οργανισμός και φιλανθρωπικός οργανισμός και πολιτιστικός και εθνικός και θα δουλεύει σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα κι όποιου δεν αρέσει μπορεί να πέσει χώρκα του».

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πιστεύουμε ακράδαντα πως η Εκκλησία της Κύπρου πρέπει να επιτελεί σωστά το έργο της που δεν είναι άλλο από το θεολογικό και κοινωνικό. Οι επιχειρηματίες δραστηριότητες πρέπει να είναι περιορισμένες και σε σχέση με το θρησκευτικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της. Δυστυχώς αντί αυτού, επί των ημερών του νυν Αρχιεπισκόπου έχει χαθεί κάθε μέτρο. Ο επικεφαλής της κυπριακής Εκκλησιάς φαίνεται να ασχολείται περισσότερο με τις επιχειρήσεις πάρα το χριστιανικό έργο, κατάσταση που πλήττει το κύρος του ιδίου και της εκκλησίας.

Ας παύσει επιτέλους ο Αρχιεπίσκοπος να συμπεριφέρεται ως επιχειρηματίας και ας αφοσιωθεί στα προβλήματα της κοινωνίας που είναι δυστυχώς πάρα πολλά.