Θέλουμε ιδεολογία που εργάζεται για τη διάλυση της Ευρώπης ή να εργαστούμε για να κτίσουμε μια Ευρώπη ελεύθερη, οικολογική, δημοκρατική, βιώσιμη και ενωμένη;

Στις 26 Μαΐου οι Ευρωπαίοι πολίτες θα κληθούν να εκλέξουν τους βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου που θα αποφασίζουν για την Ευρώπη στην οποία επιθυμούμε να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια.  Οι Ευρωπαίοι Κύπριοι θα πρέπει να επιλέξουν σε ποια Ευρωπαϊκή ομάδα θέλουν να αντιπροσωπεύονται και με ποια  ατζέντα. Πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να εκπροσωπηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στο Ευρωκοινοβούλιο από δυνάμεις που πιστεύουν στο κοινό ευρωπαϊκό όραμα αλλά και που έχουν ως προτεραιότητα τους τη ποιότητα ζωής και τα δικαιώματα των πολιτών σε Ευρώπη της αλληλεγγύης που σέβεται το περιβάλλον.

Αυτή τη στιγμή το δίλλημα για την έκτη έδρα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι αν θα εκπροσωπηθούμε από το ΕΛΑΜ το οποίο ξεκάθαρα μας δήλωσε ότι ψηφίζοντας το θα ενισχύσουν τα άλλα εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης, τα οποία εργάζονται για τη διάλυση της Ευρώπης και που δεν τοποθετήθηκαν για τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις  ή αν θα εκπροσωπηθούμε είτε στους Ευρωπαίους Δημοκράτες (EDP) είτε στους Πράσινους που προ λίγο ημερών έβγαλαν ξεκάθαρες,  καταδικαστικές ανακοινώσεις κατά των Τουρκικών προκλήσεων.

Η συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι ζητά  τη ψήφο των πολιτών για να μπορέσει για πρώτη φορά η Κυπριακή Δημοκρατία να συμμετάσχει εντός του Ευρωκοινοβουλίου σε μια από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ομάδες. Τώρα είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε στο έπακρον την Ευρωπαϊκή Ένωση για να κερδίσουμε τη στήριξη του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην εθνική μας υπόθεση αλλά και να κτίσουμε να κτίσουμε μια Ευρώπη ελεύθερη, οικολογική, δημοκρατική, βιώσιμη και ενωμένη. Μια Ευρώπη στην οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο νόμος και η ισότητα θα εφαρμόζονται για όλους.