«Είναι φανερό πως αυτοί που διεκδικούν να λύσουν το κυπριακό πρόβλημα υπό την προϋπόθεση των μηδενικών εγγυήσεων ασφάλειας έχουν κακές προθέσεις από την αρχή και η Τουρκία από την άλλη πλευρά, θα συνεχίσει τις προσπάθειές της μέχρι να βρεθεί λύση που να εγγυάται την ασφάλεια και τη διατήρηση των δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού λαού», ανέφερε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ.  Ερντογάν μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Έκανε εκτενή αναφορά στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι δήθεν  ‘παρά τις διαπραγματεύσεις για περισσότερα από 50 χρόνια, το Κυπριακό δεν έχει λυθεί λόγω της αδιάλλακτης θέσης της ελληνοκυπριακής πλευράς’.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι η τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει σε επικίνδυνα σημεία. Δεν αρκεί μόνο να καταγγελθούν οι πράξεις της αλλά και να αντιμετωπιστούν. Η προκλητικότητα εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και η ευρύτερη στάση της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, αφορά ένα σύνολο κρατών τα οποία επηρεάζονται, πέραν από την Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτά τα κράτη στο σύνολό τους οφείλουν να συνεργαστούν και να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα τους.

Αναμένουμε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα απαντήσει όπως πρέπει και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.