Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης και η Επαρχιακή Επιτροπή Αμμοχώστου του Κινήματος θα συμμετέχουν στην αυριανή μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, στις 18:30 έξω από το σημείο ελέγχου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Αυτές οι ώρες είναι κρίσιμες, απαιτείται ενότητα, ψυχραιμία και οργάνωση.

Η Αμμόχωστος για άλλη μια φορά χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης για να πετύχουν οι Τούρκοι τον απόλυτο εκβιασμό. Δεν πρέπει να πέσουμε σε αυτή την παγίδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γ. Περδίκης έχει ζητήσει με επιστολή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμμοχώστου. Δυστυχώς η πρόταση αυτή έχει ουσιαστικά απορριφθεί από τον Πρόεδρο με αποτέλεσμα να υπάρχουν γκρίζες ζώνες σε σχέση με την ενημέρωση και τη θέση της Κυβέρνησης επί των τουρκικών εξαγγελιών για ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Αμμοχώστου. Τα κυβερνητικά στελέχη “φάσκουν και αντιφάσκουν” η γενικώς “περί άλλων τυρβάζουν”.

Η εκδήλωση που έχει σαν στόχο την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε, προνοούν την κατά προτεραιότητα επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καλεί τα στελέχη, μέλη και φίλους του Κινήματος να παραστούν μαζικά στην εκδήλωση.