Τα «χρυσά» διαβατήρια εκθέτουν και πάλι την Κύπρο με τις νέες ανησυχητικές αποκαλύψεις που έφερε στην επιφάνεια η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Τμήμα φορολογίας.

Σύμφωνα με την έκθεση φαίνεται ότι η κυβέρνηση χάρισε απλόχερα φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων σε επενδυτές, αφού περίπου πάνω από 3000 ακίνητα, τα οποία αγοράστηκαν μέσω του Προγράμματος, χρεώθηκαν με ΦΠΑ 5% αντί με ΦΠΑ 19%, όπου ισχύει για τις περιπτώσεις των επενδύσεων.

Εάν είναι αληθείς οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή προκύπτει ακόμα ένα θέμα εξαπάτησης, αυτή τη φορά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυβέρνηση αντί να δώσει πειστικές απαντήσεις εξαντλείται πάλι σε απειλές και απαξίωση του Γενικού Ελεγκτή.

Γίνεται εξαιρετικά προκλητική η Κυβέρνηση, όταν καλεί τον Γενικό Ελεγκτή να υποβάλει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές. Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι – ιδιαίτερα στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – για να εξασκήσουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Για να εξασκήσει, όμως η Βουλή και στην επόμενη θητεία της τον ελεγκτικό της ρόλο, χρειάζεται μια ανεξάρτητη Ελεγκτική Υπηρεσία. Γι’ αυτό καλούμε επιτέλους την Κυβέρνηση να σταματήσει να απειλεί τον Γενικό Ελεγκτή και να προσπαθεί να φιμώσει την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε να εξεταστούν άμεσα οι άκρως ανησυχητικές πληροφορίες που αφορούν τις πολιτογραφήσεις, με πλήρη διαφάνεια.

Όλα στο φως!