Μόνο αγανάκτηση προκαλεί η άκρως σεξιστική διαφήμιση μεγάλου καταστήματος παιχνιδιών και άλλων ειδών, η οποία προβάλλεται στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες με θέμα το καρναβάλι. 

Είναι αδιανόητο, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να επιτρέπει την προβολή μιας τέτοιας διαφήμισης, που όχι μόνο προσβάλλει αλλά και μειώνει το γυναικείο φύλο προβάλλοντας την γυναίκα ως αντικείμενο και την ίδια ώρα προωθεί το «Body shaming»!

Το «body shaming» είναι ένα ακόμα θέμα το οποίο τα τελευταία χρόνια παίρνει μεγάλες διαστάσεις, με επίκεντρο τη νεολαία. Αντί να προωθείται το μήνυμα πως όλα τα σώματα είναι ωραία και αποδεκτά, εντούτοις βλέπουμε να προάγεται η ιδέα ότι μόνο ένας τύπος σώματος είναι αποδεκτός. Είναι απαράδεκτο να προωθούνται και να μεταφέρονται στα παιδιά και τους έφηβους  αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία λανθασμένα μηνύματα και στερεότυπα. Στη συγκεκριμένη διαφήμιση μάλιστα το «body shaming» αφορά και τα δύο φύλα.  

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη επιχείρηση, τείνει να επιλέγει τέτοιου είδους διαφημίσεις. Δεν ξεχνάμε πως σε παλιότερη διαφήμισή τους, επέλεξαν να περιγελάσουν/ κοροϊδέψουν τα άτομα τρίτης ηλικίας, ούτε το περίφημο «κτυπά, κτυπά σαν άνδρας». 

Καλούμε την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου όπως παρέμβει  άμεσα και αποσυρθεί η εν λόγω διαφήμιση.