Η κατάσχεση ποσότητας πυροτεχνημάτων και κροτίδων βάρους πέραν των 1,000 κιλών από την Αστυνομία είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για εξάλειψη του φαινομένου. Είναι γνωστό πως η ανεξέλεγκτη χρήση πυροτεχνημάτων στην Κύπρο προκαλεί πολλαπλά προβλήματα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συγχαίρουμε την Αστυνομία Κύπρου για την κατάσχεση των πυροτεχνημάτων, αλλά και τη σύλληψη δύο υπόπτων. Κάθε φορά που γίνεται μια έκρηξη πυροτεχνημάτων δημιουργείται αναστάτωση στους κατοίκους γενικά, αλλά ιδιαίτερα στα ζώα, όπως παραδείγματος χάρη τους σκύλους.

Προβλήματα όμως έχουμε και με άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού ή έχουν άλλα σύνδρομα, τα οποία προσπαθούν να κατανοήσουν από που έρχεται ο θόρυβος, μπορεί να επιδείξουν βίαιη αντίδραση και δημιουργείται πανικός και δυσκολία στις οικογένειές τους.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την παράνομη εισαγωγή και διακίνηση. Ευελπιστούμε ότι η κατάσχεση αυτή είναι το πρώτο βήμα, για τις κρατικές υπηρεσίες και την Αστυνομία ώστε να τερματίσουν με οργανωμένες δράσεις και τρόπους την παράνομη διαδικασία.