Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη κηδεύει και επίσημα πλέον το Συνεργατικό κίνημα της Κύπρου, μια τράπεζα που κτίστηκε με θυσίες και κόπους από τους προγόνους μας, στήριξε γενιές και γενιές της εργατιάς και αποτελούσε μέρος της ζωής πολλών ανθρώπων του τόπου μας. 

Δυστυχώς η φωνή των Οικολόγων δεν ήταν αρκετή για να καταφέρει να αποτρέψει τα σχέδια των Κυβερνώντων να οδηγήσουν τον Συνεργατισμό στο τέλος τους.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εναποθέτει τις ελπίδες του στην Ερευνητική Επιτροπή που έχει συσταθεί για τη διερεύνηση της κατάρρευσης του Συνεργατισμού, αν και ήδη οι πολιτικές ευθύνες διαφάνηκαν έντονα. Άλλα  δυστυχώς δεν έχουν αναληφθεί από αυτούς που τους αφορούν πχ τα πολιτικά κόμματα αλλά κυρίως τον Υπουργό Οικονομικών. 

Παρακολουθούμε μόνο εκ του σύνεγγυς – αφού η κυβέρνηση επέλεξε την μέθοδο της συσκότισης- τις εξελίξεις με τα κτίρια και την άλλη περιουσία των πατεράδων και παππούδων μας, να γίνεται βορά στα σχέδια των “ξένων” επενδυτών και εκλιπαρούμε την συμπάθεια τους για να μην κλείσει σε ορισμένες περιπτώσεις το μοναδικό τραπεζικό ίδρυμα που εξυπηρετεί μια απομονωμένη κοινότητα ή να μην χάσει η κοινότητα τα γραφεία της ή ένα κοινοτικό γήπεδο. 

Σε αυτή την άθλια κατάσταση έφερε τον μέσο Κύπριο αυτή η κυβέρνηση