Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι δεν χρειάστηκαν περισσότερες  από λίγες ώρες για την Κυβέρνηση προκειμένου να απορρίψει την πρόταση της πλειοψηφίας των κομμάτων πλην ΔΗΣΥ, η οποία πρότεινε την αναστολή της εφαρμογής των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και των μέτρων που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί – δίνοντας έτσι και τον χρόνο ώστε να υπάρξουν ζυμώσεις που θα έφερναν λειτουργικές προτάσεις οι οποίες θα τίθεντο σε εφαρμογή την σχολική περίοδο 2019 – 2020.

Κράτησε από τις δυο προτάσεις την εισήγηση Αβέρωφ η οποία είναι προβληματική και μη βιώσιμη. Για άλλη μια φορά μια αποφάσισε να ακολουθήσει την αυταρχική διαδρομή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την θλίψη μας για την μη εποικοδομητική στάση της Κυβέρνησης, η οποία αντί να αφουγκραστεί την κοινωνία, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συγκεράσει ανησυχίες προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία, δημιουργεί νέα προσκόμματα, νέες αντιπαραθέσεις και νέες συγκρούσεις, απορρίπτει όλες τις προτάσεις που έρχονται ενώπιον της ή που εκφράζονται δημόσια και επιλέγει ένα δρόμο δικό της που οδηγεί στο χάος. Εκτός αν τελικά αυτό επεδίωκε από την αρχή. 

Προβληματιζόμαστε αν τελικά ο χρόνος και ο λόγος που ξέσπασαν τα προβλήματα στην παιδεία δεν  ήταν τυχαίος. Αν οι λόγοι που δεν ακολουθούνται οι λύσεις  είναι για να σκεπάσουν  το μεγάλο σκάνδαλο του Συνεργατισμού