Όπως είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα έγιναν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τους οργανωμένους γονείς με τη συμπαράσταση του Κοινοτικού Συμβουλίου για άμεση απομάκρυνση κεραίας η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σχολεία της κοινότητας (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο).

Το ποτήρι που ξεχείλισε για τους γονείς είναι περιστατικό λευχαιμίας που παρουσιάστηκε σε μαθητή του Δημοτικού.

Σε αλλεπάλληλες γραπτές επιστολές της Επαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών είχαμε απάντηση με ημερομηνία 20/9/2017 από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως (επαρχιακό γραφείο Λεμεσού) ότι έχει αρνηθεί να παραχωρήσει άδεια οικοδομής στην εταιρεία (ΜΤΝ). Επίσης επιστολή ημερομηνίας 6/2/2018  από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού μας ενημερώνει ότι έχει δώσει προθεσμία ένα μήνα στην εταιρεία για απομάκρυνση της κεραίας αφού δεν είχε εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια.

Βρισκόμαστε στο τέλος της σχολικής χρονιάς και η κεραία παραμένει στη θέση της.

Αλήθεια τι λέει το Υπουργείο Παιδείας που έπρεπε να λειτουργήσει αυτεπάγγελτα για να προστατεύσει την υγεία των μαθητών;

Μια εξίσου σοβαρή περίπτωση που αφορά άλλη κεραία που βρίσκεται στο κέντρο της κοινότητας έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων. Από την κεραία αυτή επηρεάζονται αρκετοί κάτοικοι που τα σπίτια τους είναι στο ίδιο ύψος με την κεραία. Ανησυχούν ιδιαίτερα με την χθεσινή παρουσία συνεργείου της εταιρείας που ισχυρίζονται ότι η εταιρεία έχει προβεί σε αναβάθμιση της κεραίας.

Κατά τη σημερινή μας επίσκεψη στην κοινότητα οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι μας εξέφρασαν τον θυμό και την αγανάκτηση τους. Ζητούν όπως το Κοινοτικό Συμβούλιο παρέμβει άμεσα, ούτως ώστε να σταματήσει η αυθαιρεσία από τις εταιρείες που παρανομούν σε βάρος της ποιότητας της ζωής των πολιτών.