Δηλώσεις βουλευτή Λευκωσίας, κ. Γιώργου Περδίκη, προέδρου Κινήματος

Όσον αφορά τον ανεργιακό επίδομα, η πρόταση η δική μας είναι να γίνουν εκείνες οι διευθετήσεις, πρόσληψη του προσωπικού, αύξηση των γραφείων, μηχανογράφηση, εκπαίδευση του προσωπικού, ούτως ώστε το ανεργιακό επίδομα να δίνεται στους ανέργους σ’ ένα μήνα ή σε τρεις εβδομάδες.

Αυτή τη στιγμή δίνεται σε κάθε 6 εβδομάδες και αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους ανέργους, οι οποίοι περιμένουν μέχρι να εκδοθούν και να πάρουν το πρώτο ανεργιακό πέραν των δύο μηνών.

Θεωρούμε ότι αυτό το περιθώριο δύο μηνών είναι απάνθρωπο και θα μπορούσε με πολύ λίγη προσπάθεια περισσότερο η κυβέρνηση να καταφέρει να φτάσει στα προ τις κρίσης επίπεδα που ήταν δύο εβδομάδες, μέσα σε δύο βδομάδες θα μπορούσαν οι άνεργοι να πάρουν το ανεργιακό τους επίδομα.

Βέβαια καταλαβαίνουμε ότι αυξήθηκαν κατακόρυφα οι άνεργοι, αλλά πρέπει παράλληλα να αυξηθεί και η προσπάθεια της κυβέρνησης για να ανταποκριθεί σ’ αυτές τις ανάγκες, γι’ αυτό χρειαζόμαστε περισσότερο προσωπικό, περισσότερους εργαζόμενους στα τμήματα αυτά που ασχολούνται με τα επιδόματα, ούτως ώστε να δίνονται πολύ πιο έγκαιρα τα επιδόματα στους δικαιούχους.