Αναστάτωση επικρατεί για ακόμη μια φορά στο Λιμάνι Λεμεσού, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον χώρο, οι οποίοι αξιώνουν την ανανέωση συλλογικής σύμβασης με την εργοδοτική πλευρά. Υπογραφή σύμβασης για την οποία καταβάλλεται προσπάθεια από πέρυσι, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Σταύρος Παπαδούρης, βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, δήλωσε πως «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τονίζουμε πως στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων του λιμανιού στον αγώνα τους για τα δίκαια αιτήματά τους. Οι συλλογικές συμβάσεις πρέπει να ανανεώνονται έγκαιρα στη βάση των  συμφωνηθέντων στην ολότητα τους και να τηρούνται. Πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να μην αφήνονται οι εργαζόμενοι έρμαιο των αποφάσεων των μεγάλων εταιρειών όπως της DP World Limassol».

Τονίζουμε πως ευθύνες για την κατάσταση φέρει και η Κυβέρνηση, η οποία κατά το σχεδιασμό της μετάβασης στο νέο καθεστώς για το λιμάνι Λεμεσού,  απέτυχε να διατηρήσει τον ανάλογο εποπτικό ρόλο στα εργασιακά θέματα και πιο συγκεκριμένα στην ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων.

Ευθύνη, βέβαια, έχουν και εκείνα τα πολιτικά κόμματα που έβαλαν πλάτη και ψήφισαν στην Ολομέλεια της Βουλής τα κυβερνητικά νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση των εργασιών στο λιμάνι Λεμεσού.