Οι κάτοικοι Ιδαλίου είναι αγανακτισμένοι -και με το δίκιο τους- καθώς η κατάσταση με τα ασφαλτικού έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι κάτοικοι καθημερινά υποφέρουν από τις έντονες οσμές και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην περιοχή λόγω των ασφαλτικών εργοστασίων. 

Για ακόμη μια φορά μετά από επανειλημμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, χωρίς καμία ανταπόκριση από τους αρμόδιους, αύριο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 10:30 π.μ. διαμαρτύρονται ξανά οι κάτοικοι Ιδαλίου έξω από το εργοστάσιο Προμηθέας στην περιοχή Χαλεπιανές. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες νύκτες οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να κλείσουν για κάποιες ώρες το εργοστάσιο γιατί η κατάσταση ήταν αφόρητη.

Στο πλάι των κατοίκων θα βρεθεί ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, και ο Βουλευτής του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεόπεμπτου μαζί με αντιπροσωπεία, μέλη και φίλους του Κινήματος. Εμείς, ως Οικολόγοι, δεν θέλουμε να ζήσουμε άλλο Αστρασόλ. Δεν θέλουμε να μετρούμε θύματα και μετά από δέκα χρονιά να δικαιωθούμε δικαστικά. Δεν θέλουμε να “αποζημιωθούμε” για την ζημιά στην υγειά των ανθρώπων, θέλουμε να προλάβουμε την ζημιά στην υγειά των ανθρώπων και ιδιαίτερα των παιδιών. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε πως είναι απαράδεκτο γεγονός, το να θεωρείται ως πολυτέλεια ο καθαρός αέρας και η ησυχία για τους κατοίκους της περιοχής. Εμείς θεωρούμε ότι η υγεία των παιδιών και των κατοίκων σε καμία περίπτωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη, ενώ τα παιδιά καθημερινά είναι εκτεθειμένα σε ένα περιβάλλον οπού αναπνέουν επιβλαβείς ουσίες από τα εργοστάσια ασφάλτου.

Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά δεν θα κλείσουν τα «αυτιά», και τα «μάτια» οι αρμόδιοι και θα αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες που τους αναλογούν, άλλα και να πράξουν ανάλογα. 

Καλούμε την αρμόδια υπουργική επιτροπή να επισπεύσει τις εργασίες της προς την κατεύθυνσή της μετακίνησης των ασφαλτικών εργοστασίων σε άλλη περιοχή , οπού δεν θα επηρεάζουν την υγειά και τις ανέσεις των κατοίκων (πχ όπως συμβαίνει στο Δήμο Ιδαλιου αλλά και το περιβάλλον.)