Αύριο 7 Δεκεμβρίου με την 45η επέτειο  της επιστροφής του τέως Πρόεδρου Μακαρίου στην Κύπρο ύστερα από πολύμηνη απουσία στο εξωτερικό, μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, θα τιμηθεί η ημέρα Μνήμης και Τιμής των Μαχητών Αντίστασης.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αποτίνει φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν ενάντια στην παρανομία της ΕΟΚΑ β , στο πραξικόπημα και το μεταπραξικόπημα που μας έφεραν την τουρκική εισβολή τις συνέπειες της οποίας ακόμη βιώνουμε.

Για το σκοπό αυτό αύριο Σάββατο 07/12/19 στις 9 π.μ. ο κ. Παναγιώτης Μανώλη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων θα εκπροσωπήσει το Κίνημα και θα καταθέσει στεφάνι στην εκδήλωση τιμής για την επέτειο της 7ης Δεκεμβρίου 1974 – ημέρα επιστροφής Προέδρου Μακαρίου – που θα γίνει στον περίβολο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Όσοι έμπρακτα αντιστάθηκαν στην ξενοκίνητη χούντα, αποτελούν παράδειγμα πατριωτισμού, θάρρους και αγώνα για τη δημοκρατία και την ελευθερία των Κυπρίων. Η αποκατάσταση της δημοκρατίας στον τόπο, δυστυχώς βρήκε τη μισή μας πατρίδα υπό τουρκική κατοχή, την οποία ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να αποτινάξουμε.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι είναι χρέος όλων μας – έναντι της ιστορίας μας αλλά και των παρόντων και μελλοντικών γενεών – η χωρίς τέλος μάχη για την ανατροπή των συνεπειών του πραξικοπήματος και της εισβολής για την απελευθέρωση  της πατρίδας μας ώστε να καταστεί τόπος ισότητας, δημοκρατίας και ελευθερίας για όλους τους Κυπρίους.

Παράλληλα είναι η 7η Δεκεμβρίου ακόμα μια ευκαιρία να αναδείξουμε τον εγκληματικό ρόλο που έπαιξαν στην ιστορία της Κύπρου οι ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις και τα ψευδοπατριωτικά Κινήματα που δυστυχώς αναβιώνουν σήμερα. Δεν αρκεί λοιπόν μόνο να θυμόμαστε και να τιμούμε τους νεκρούς. Πρέπει στη πράξη να βάζουμε φραγμό στις νεοφασιστικές και εθνικιστικές ιδέες.