Η Επαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στη Λεμεσό είχε σειρά συναντήσεων με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΑΛΑ κ. Γιάννη Τσουλόφτα ο οποίος γνωστοποίησε την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για την θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού. Μετά από ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο η Επαρχιακή Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει στην Επαρχιακή Συνέλευση των μελών του Κινήματος στη Λεμεσό τη στήριξη του Γιάννη Τσουλόφτα.

Η Επαρχιακή Συνέλευση των Μελών του Κινήματος στην Λεμεσό, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023, ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού του Κινήματος να στηρίξει τον Γιάννη Τσουλόφτα για την θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού, στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα διεξαχθούν την 9η Ιουνίου 2024.

Ο Γιάννης Τσουλόφτας είναι ένα άτομο με μακρόχρονη και πολυδιάστατη δράση και προσφορά στην Λεμεσό, ένας άξιος, ικανός και αποτελεσματικός Τεχνοκράτης με βαθιά πολιτική αντίληψη και ιδιαίτερες περιβαλλοντικές και κοινωνικές ευαισθησίες. Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του ως Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ, επέδειξε αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα με την επιτάχυνση όλων των μεγάλων έργων υποδομής στην πόλη μας και έδωσε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα.

Ο Γιάννης Τσουλόφτας είναι ένας βαθύς γνώστης του αντικειμένου, ο οποίος κρίνεται ως ο πλέον κατάλληλος να ηγηθεί της προσπάθειας για την δημιουργία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού. Η δημιουργία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο, πολυδιάστατο και πρωτόγνωρο εγχείρημα, στο οποίο δεν υπάρχει κανένα περιθώριο πειραματισμών και αυτοσχεδιασμών, και προπαντός δεν προσφέρεται για κομματικά βολέματα και παζαρέματα.