Πριν λίγες εβδομάδες και μετά από καταγγελία από πολίτη, απευθυνθήκαμε στο Δήμο Λευκωσίας και ζητήσαμε να καθαριστεί η περιοχή πίσω από το κτίριο Γιώρκειο που συνορεύει με τις όχθες του Πεδιαίου ποταμού (φωτογραφίες ημερομηνίας 2 Αυγ. 2023). Το μεγαλύτερο μέρος του τεμαχίου αποτελεί το χώρο στάθμευσης του υπουργείου Υγείας, στο κέντρο της Λευκωσίας.  Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, η περιοχή είναι γεμάτη από σκουπίδια, μεταξύ των οποίων και ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο.

Ο Δήμος Λευκωσίας μας ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο τεμάχιο είναι κρατικό, γι’ αυτό την ευθύνη για την καθαριότητα έχει το Υπουργείο Υγείας στο οποίο φαίνεται να είναι ο ιδιοκτήτης του τεμαχίου και πρέπει να αναλάβει την καθαριότητα του χρόνου  (επιστολή ημερ. 7 Σεπτ. 2023) . Δείτε την απάντηση του Δήμου Λευκωσίας ΕΔΩ

Παρόλα αυτά, μας ενημέρωσε ότι προχώρησε στην καθαριότητα του χώρου.

Απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Υγείας για να αναλάβει την καθαριότητα του χώρου. Λάβαμε επιστολή ημερ. 16 Οκτ. 2023 Δείτε την ΕΔΩ από τη Γενική Διευθύντρια του Υπ. Υγείας με την οποία μας πληροφορούσε ότι το τεμάχιο είναι μεν κρατικό αλλά δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου η καθαριότητα του.

Εχθές (29/10/23) επισκεφτήκαμε το χώρο.  Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες η περιοχή είναι γεμάτη από σκουπίδια, άχρηστα υλικά και ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο.

Σήμερα απευθυνθήκαμε στο Τμήμα Υδάτων και ελπίζουμε να μην μας στείλουν στον…Καϊάφα.