Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Πάφου, κ. Φαίδωνος, έλαβε την απόφαση να τιμήσει, με το «Χρυσό Κλειδί της Πόλης», τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδη για την προσφορά του στην πόλη. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας με την συγκεκριμένη απόφαση και ζητούμε όπως ανακληθεί.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, είναι προκλητική, όχι μόνο γιατί συμβαίνει με προεκλογική σκοπιμότητα αλλά κυρίως γιατί διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματική εικόνα της δεκαετούς διακυβέρνησης που αφήνει πίσω του ο κ. Αναστασιάδης. Μια εικόνα σκανδάλων, διαφθοράς και ευτελισμού των θεσμών και του κράτους δικαίου. Συνεπώς, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην αυριανή ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας (Πέμπτη 27/10/22) στις 19:00 στην πλατεία του Δημαρχείου της Πάφου. Στηρίζουμε επίσης το σχετικό διαδικτυακό ψήφισμα των πολιτών, μέσα από το οποίο ζητούν την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης.

Ψήφισμα: https://bit.ly/3F90Ndl

Καλούμε λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου, να προστατεύσει τον θεσμό του Δήμου Πάφου από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να λάβει υπόψιν τον πραγματικό αντίκτυπο της σημερινής προεδρίας τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό και να αφήσει τον Δήμο Πάφου εκτός του προεκλογικού παιχνιδιού.