Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου με επιτυχία το Παγκύπριο Συνέδριο της Νεολαίας Οικολόγων. Μέσα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας και συνεργασίας, τα μέλη μας συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι/ες στην καθημερινότητα τους.

Κυρίως ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή και η οργανική σχέση της οργάνωσης μας με τους Πράσινους Νέους των Ευρωπαϊκών χωρών απασχόλησαν το σώμα του συνεδρίου.

Στο συνέδριο ήταν παρών και ηγεσία του Κινήματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Βάζοντας ζητήματα όπως η ανεργία ανάμεσα στους νέους και τα προβλήματα με τα οποία αναμετρώνται καθημερινά οι νέοι μέσα στην υποβαθμισμένη δημόσια παιδεία, ο κ. Θεοπέμπτου μας μετάφερε την πίστη του στις δυνατότητες των νέων ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος εργασιών του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε και ο οικονομικός απολογισμός των δύο περασμένων ετών αλλά και απολογισμός δράσεων για το ίδιο διάστημα.  Το απερχόμενο Κεντρικό Συμβούλιο, μέσα σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, όπως αυτές τις πανδημίας, κατάφερε να φέρει την Νεολαία Οικολόγων ένα βήμα πιο μπροστά σε όλους τους τομείς.

Την σκυτάλη, παίρνει το νεοεκλεγμένο Κεντρικό Συμβούλιο. Μαζί με όλα τα μέλη της οργάνωσης μας, διαβεβαιώνουμε πως θα εντείνουμε τις προσπάθειες για να μεγαλώσει και να μετατραπεί σε καθοριστική δύναμη στα κοινά η Νεολαία Οικολόγων. Ζητήματα που αφορούν την χώρα μας, όπως το Κυπριακό Πρόβλημα, η απαράδεκτη εκμετάλλευση και αλλοίωση θαλάσσιων ζωνών υπέρ μερικών κερδοσκόπων, η διαφθορά και η διαπλοκή, απασχολούν την οργάνωση μας η οποία έχει θέσεις και απόψεις τις οποίες θα εκφράσει πιο δυναμικά από ποτέ πριν.

Το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της ΝΕ.ΟΙ καταρτίστηκε ως εξής:

  • Ανδριανός Χαραλάμπους, Γενικός Γραμματέας
  • Ελένη Στυλιανίδου, Βοηθός Γενικός Γραμματέας
  • Παύλος Χριστοφή, Οργανωτικός Γραμματέας
  • Σοφοκλής Σοφοκλέους, Οικονομικός Γραμματέας
  • Μυριάνα Χρίστου, Μέλος
  • Joseph Msallam, Μέλος
  • Γιώργος Παπαλουκάς, Μέλος

Για να δώσουμε λύσεις και προοπτικές, χρειαζόμαστε όλους και όλες εσάς δίπλα μας. Η συμμετοχή και η πολιτική ζύμωση βρίσκονται στις προτεραιότητες μας, καθώς είναι οι μόνοι δίοδοι προς την λύση των σύγχρονων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Είναι ανάγκη, η νεολαία του τόπου να βγει μπροστά και να μετατραπεί από παθητικό σε δυναμικό στοιχείο και φορέα αλλαγής.