Το ομολογουμένως πολυσέλιδο και με σύνθετα λεκτικά σχήματα, προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Αναστασιάδη, που δημοσιεύτηκε σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο από μία αποτύπωση της διαχείρισης της πραγματικότητας, μια διαχείριση που εμάς δεν μας εκφράζει ούτε μας εμπνέει.

Στο πόνημα αυτό, είναι σαφές ότι πέραν από ένα απολογισμό του παρελθόντος, δεν παρουσιάζει κάποια στρατηγική για το μέλλον. 

Πρόκειται για ένα προεκλογικό πρόγραμμα, που ακόμα και αν παραβλέψουμε την αναξιοπιστία του ανθρώπου που “δεσμεύεται” να το υλοποιήσει, αποφεύγει εντέχνως να τοποθετηθεί για την ουσία.

“Εμείς ερωτούμε” : Ο στόχος της μείωσης της ανεργίας που προτάσσεται, θα επέλθει μέσω ευέλικτων και κακοπληρωμένων θέσεων εργασίας; Τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, αποτελούν ιδιωτική διαφορά; Το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής μπορεί να θυσιάζεται για θηριώδη ιδιωτικά έργα; Στο Κυπριακό, θα τεθεί ενώπιον του λαού λύση που προβλέπει παραμονή όλων των εποίκων, “δικαιώματα” παράνομων χρηστών και Τούρκων υπηκόων, εκ περιτροπής Προεδρία κλπ;

Όλα τα παραπάνω, έχουν στην πράξη συντελεστεί την προηγούμενη πενταετία της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Αυτά είναι που ο κυπριακός λαός καλείται να αποτινάξει στις εκλογές του Φλεβάρη. Όσες παραπειστικές διατυπώσεις και αν χρησιμοποιήσει προεκλογικά ο κ. Αναστασιάδης, όσα νέα δεσμεύομαι κι αν ακουστούν , κι όση ατμόσφαιρα διαφήμισης αναψυκτικού και αν χρησιμοποιήσει στα προεκλογικά του spot, ο κ. Αναστασιάδης δεν θα ξεγελάσει και πάλι τον κυπριακό λαό.