Ένα 24ωρο πριν από την Παγκύπρια απεργία νοσηλευτών και ο ΟΚΥπΥ δεν φαίνεται να μπορεί να βρει λύση στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία. Νοσηλευτές, ακτινογράφοι και γιατροί δικαιολογημένα διαμαρτύρονται. Οι νοσηλευτές είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τη στάση του ΟΚΥπΥ.

Συγκεκριμένα ο ΟΚΥπΥ είχε δεσμευτεί πως μόνο για τον Ιούνιο θα υποστελέχωνε τα νοσοκομεία με 100 νοσηλευτές κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ. 

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά ο οργανισμός δείχνει αναξιόπιστος και δεν λύνει το χρόνιο πρόβλημα που έχουν τα νοσοκομεία με την υποστελέχωση των νοσηλευτών, ενώ η εμπιστοσύνη των νοσηλευτών προς τον ΟΚΥπΥ έχει χαθεί με αποτέλεσμα να εντείνονται οι εντάσεις.

Αυτοί οι άνθρωποι που έδωσαν και τη ψυχή τους στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τώρα αφήνονται ξανά στο έλεος του Θεού χωρίς ουσιαστική στήριξη.

Εμείς με τη σειρά μας στεκόμαστε στο πλάι των νοσηλευτών και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. 

Παράλληλα αναμένουμε την καταβολή του ειδικού επιδόματος που τους υποσχέθηκαν για τον κορωνοϊό. Η στήριξη στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στον αγώνα κατά της πανδημίας, πρέπει να τύχει δίκαιης ανταμοιβής. Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες πρέπει να στηριχθούν έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια.

Εκφράζουμε όμως και την έντονη ανησυχία μας για τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν μετά την εφαρμογή της β – φάσης του ΓΕΣΥ όπου φαίνεται ότι τα δημόσια νοσοκομεία αιμορραγούν και από άποψη ασθενών.  Οι περισσότεροι ασθενείς επιλέγουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία που εντάχθηκαν στον ΓΕΣΥ αντί των δημοσίων νοσοκομείων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ογκολογικό τμήμα και το χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Λευκωσίας τα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες μας υπολειτουργούν αυτές τις μέρες.

Κάτι δεν πάει καλά με τον ΟΚΥπΥ. Οι αρμόδιοι πολιτικοί υπεύθυνοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.