Προκαλεί αίσθηση η απόφαση του ψευδοκράτους να ανοίξουν τα οδοφράγματα πλην αυτό του Λιμνίτη στην περιοχή Τηλλυρίας. Μια περιοχή που παραμένει αποκλεισμένη από την υπόλοιπη Κύπρο και – όπως περιγράφει και ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου –  η κατάσταση στην περιοχή είναι «καζάνι που βράζει».

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το γεγονός πως άνοιξαν τα οδοφράγματα χωρίς να τεθεί το θέμα της διάνοιξης των διόδων στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός  στο Πυρόι και τα Κόκκινα. Δύο πολύ σημαντικά σημεία που ανοίγουν το δρόμο και ενώνουν ακριτικές περιοχές  με τις υπόλοιπες ελεύθερες περιοχές. Χιλιάδες κάτοικοι των περιοχών αυτών βιώνουν για πολλές δεκαετίες  την αποξένωση και την απομόνωση.

Υπενθυμίζουμε πως έχουμε ήδη καταθέσει στη Βουλή ψήφισμα για την διάνοιξη των πιο πάνω οδοφραγμάτων και καλούμε εκ νέου τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπως το ψηφίσει άμεσα. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού ή πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Φαίνεται ότι οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι της Αθηένου και Τηλλυρίας δεν έχουν καμία αξία για το κατοχικό καθεστώς και τα Ηνωμένα Έθνη.