Σήμερα φάνηκε για άλλη μια φορά η υποκρισία του ΔΗΣΥ στο θέμα της οριζόντιας ψηφοφορίας. Όπως και το 2011 και το 2015 όταν καταψήφισε προτάσεις νόμου για την οριζόντια ψηφοφορία, έτσι και σήμερα τοποθετήθηκε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής εσωτερικών εναντίον της εισαγωγής της οριζόντιας ψηφοφορίας στις ευρωεκλογές ή τις βουλευτικές εκλογές.

Ξέχασαν ότι πέρσι έλεγαν ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες μέσα στην κοινωνία για την εισαγωγή της οριζόντιας ψηφοφορίας. Τώρα λένε ότι εννοούσαν μόνο τις τοπικές εκλογές.

Διευκρινίζεται ότι η πρόταση μας είναι στηριγμένη στην λογική της κλασματικής ψήφου, όπως ακριβώς η πρόταση του ΔΗΣΥ για οριζόντια ψηφοφορία στις τοπικές εκλογές.

Σύμφωνα με την πρόταση μας για οριζόντια ψηφοφορία στις ευρωεκλογές, ο ψηφοφόρος θα μπορούσε να ψηφίσει το κόμμα του και ένα υποψήφιο και ταυτόχρονα να ψηφίζει και ένα υποψήφιο άλλου κόμματος ή ανεξάρτητο υποψήφιο.

Έτσι αναβάλλεται η συζήτηση για την οριζόντια ψηφοφορία για το Δεκέμβριο του …2021 αφού είναι δεδομένη η αρνητική στάση του ΑΚΕΛ και ενδεχομένως και κάποιων των υπολοίπων κομμάτων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα θυμόμαστε την ημερομηνία αυτή και θα την αναφέρουμε ως απάντηση σε αυτούς που θα μιλούν μετά τις Ευρωεκλογές για αυξημένα ποσοστά αποχής, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα.