Η Κύπρος ολόκληρη παρακολουθεί συγκλονισμένη τα γεγονότα και τις εξελίξεις σε σχέση με το περιστατικό απαγωγής στην περιοχή «Καμάρες» της Λάρνακας. Το περιστατικό αυτό δυστυχώς επαναφέρει ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, το θέμα της ασφάλειας.

Το θέμα αυτό αναδείξαμε σε ανύποπτο χρόνο, επαναφέροντας το και πρόσφατα, με επιστολή του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος κας Αλεξίας Σακαδάκης τον Μάρτιο του 2018 προς αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Χαμπιαούρης, φέρνοντας εις γνώση τους περιστατικό που συνέβαινε σε σχολείο και αφορούσε κίνδυνο απαγωγής παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, η κα. Σακαδάκη είχε αναφέρει ότι «τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για κίνδυνο απαγωγής παιδιών στην περιοχή Λυμπιών κατόπιν καταγγελιών ότι άγνωστα πρόσωπα προσεγγίζουν το δημόσιο σχολείο και την γύρω περιοχή με σκοπό να παραπλανήσουν μικρά παιδιά. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι επικρατεί έντονη ανησυχία των κατοίκων εφόσον τα παιδιά τους δίνουν πληροφορίες για αγνώστους που τα φωτογραφίζουν, που προσπαθούν να τα πείσουν να μπουν στο αυτοκίνητο τους, που γενικά συμπεριφέρονται με ύποπτο τρόπο.»

Σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια πραγματική απαγωγή σε σχολείο της Λάρνακας. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, όταν δημόσια αναφερθήκαμε σε πραγματικά προβλήματα στα σχολεία και την παιδεία, εννοούσαμε και συνεχίζουμε να εννοούμε και το θέμα της ασφάλειας των παιδιών σε αυτά.

Σημειώνουμε ότι στην ίδια Επαρχία, εκτός από το Δημοτικό σχολείο στο οποίο έγινε η φερόμενη απαγωγή, δεύτερο σχολείο στην Λάρνακα δέχθηκε τηλεφώνημα για βόμβα λίγα λεπτά μετά την απαγωγή των δύο παιδιών, που όπως αποδείχθηκε ήταν φάρσα. Ως εκ τούτου, καλούμε άμεσα εμπλεκόμενους και αρμόδιους να ασχοληθούν σοβαρά, με ευθύνη και με πνεύμα συνεργασίας, ώστε να προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες εκείνες που χρειάζεται ώστε τα παιδιά στα σχολεία να μην απειλούνται καθ’ οιανδήποτε τρόπο.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ_ΕΠΙΣΤΟΛΗ_-_ΝΟ._290_Κ._ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗ_-_Ι._ΝΙΚΟΛΑΟΥ_ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ_ΣΤΗΝ_ΠΕΡΙΟΧΗ_ΛΥΜΠΙΑ_30_03_18_1.doc

ΝΟ._290-18_ΑΠΑΝΤΗΣΗ_ΑΠΟ_ΥΠΟΥΡΓΟ_ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.pdf

(Φωτογραφία: ΚΥΠΕ)