Ακτιβιστές και ακτιβίστριες των Οικολόγων κατέλαβαν σήμερα για λίγα λεπτά την είσοδο της Βουλής των Αντιπροσώπων συνεχίζοντας τη σειρά παρεμβάσεων που έχουν αναπτύξει, υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και συγκεκριμένα της ευαίσθητης περιοχής των Θαλασσινών Σπηλιών. Η περιοχή αυτή, πέραν της εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς που τη χαρακτηρίζει, αποτελεί περιοχή αναπαραγωγής της μεσογειακής φώκιας Monachus – Monachus. Αυτό άλλωστε το προστατευόμενο είδος αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης των συγκεντρωμένων, ενώ ταυτόχρονα κυριάρχησε και σε αρκετά από τα συνθήματα που ακούστηκαν σχετικά με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της ζωής.

Πρόκειται για την ίδια περιοχή που πέρα από κάθε λογική προστασίας της φύσης, αλλά και κατά παράβαση του κείμενου ρυθμιστικού πλαισίου, έχει δοθεί άδεια για ιδιωτικές οικοδομικές αναπτύξεις.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ Περδίκης ανέφερε:

“Για εμάς η προστασία των Θαλασσινών Σπηλιών είναι πρώτη προτεραιότητα. Είναι πραγματικά εξοργιστικό, μέρη μοναδικής αξίας να θυσιάζονται για να επωφεληθούν ορισμένοι. Ο φυσικός μας πλούτος είναι κληρονομιά που οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας. Εμείς κρίνουμε αναγκαίο να παύσει κάθε εργασία, μέχρι να διερευνηθεί σε βάθος η νομιμότητα ή μη των έως τώρα διαδικασιών. Εισηγούμαστε δηλαδή την κήρυξη “λευκής ζώνης” προτού αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα γίνει μη αναστρέψιμο.”