Σήμερα, Τετάρτη 23 Αυγούστου, σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Περδίκη και την Αντιπρόεδρο Β’, κα Έφη Ξάνθου,  με την Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Κύπρο, κα Οξάνα Τομόβα.

Ο κ. Γιώργος Περδίκης ευχαρίστησε την Πρέσβειρα τόσο για τη διαχρονική στάση της Σλοβακίας, ως σταθερού υποστηρικτή μια βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, όσο και την ίδια, αφού κατά την περίοδο εκτέλεσης των καθηκόντων της επέδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον και ανέλαβε ουσιαστικές πρωτοβουλίες που έφεραν κοντά τις δυο κοινότητες που τις χωρίζει το κατοχικό συρματόπλεγμα.

 
Από την πλευρά της, η κα Τομόβα, εστίασε στην πεποίθησή της πως μπορεί να υπάρξει μια λύση, δίκαιη και βιώσιμη για όλους του Κυπρίους, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τις πολλές ομοιότητες που εντοπίζει μεταξύ της Κύπρου και της Σλοβακίας. Τέλος ευχαρίστησε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για την υποστήριξη που έδωσε στις εργασίες του δικοινοτικού φόρουμ στο Λήδρα Πάλλας.