Σήμερα, Τετάρτη 23 Αυγούστου, αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Περδίκη και την Αντιπρόεδρο Β’, κα Έφη Ξάνθου, συζήτησε με τον Πρόεδρο, κ. Άντρο Κουλουμπρή και μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Προπονητών ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των προπονητών, μετά και από τις πρόσφατες καταγγελίες σχετικά με την εργοδότηση μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων ή υπαλλήλων ημικρατικών οργανισμών, ως προπονητών, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε επ’ αφορμής των πρόσφατων αναφορών του Τύπου και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη θεσμικής ρύθμισης του πλαισίου λειτουργίας του επαγγέλματος του προπονητή, ενώ ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης, ανέφερε πως το αίτημα του Συνδέσμου Προπονητών για κατοχύρωση του επαγγέλματος και των εργασιακών δικαιωμάτων των προπονητών, θα έχει την κοινοβουλευτική στήριξη του Κινήματος.

“Πρέπει να υιοθετηθεί ο θεσμός του πρότυπου συμβολαίου και του καθορισμού κατώτατου μισθού για τους προπονητές” είπε ο κ. Περδίκης. Μόνο με την κατοχύρωση του επαγγέλματος των προπονητών -που στις περιπτώσεις των ακαδημιών ποδοσφαίρου μπορεί και να θεωρηθεί λειτούργημα- θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για πάταξη της αδήλωτης και παράνομης εργασίας”.