Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δίνει συνέχεια στις επαφές με υποψήφιους για τις Προεδρικές του 2023 και οργανωμένα σύνολα, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αχιλλέα Δημητριάδη την Τετάρτη 08 Ιουνίου στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την κοινωνία των πολιτών της Κύπρου και θέματα όπως το Κυπριακό, η οικονομία, το περιβάλλον κ.ο.κ.

Την αντιπροσωπεία του Κινήματος αποτελούσαν ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο Αντιπρόεδρος Α’ κ. Κυριάκος Τσιμίλλης, η βουλεύτρια κα. Αλεξάνδρα Ατταλίδου και το μέλος Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ευχαρίστησε τον κ. Δημητριάδη για την επίσκεψη χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα χρήσιμη την μεταξύ τους συνάντηση. Ο κ. Θεοπέμπτου σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολλά και σημαντικά θέματα εκφράζοντας τις απόψεις μας πάντα μέσα στο πλαίσιο διαλόγου.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Κινήματος τόνισε πως «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρακολουθήσαμε πως τα θέματα διαφθοράς και του περιβάλλοντος έχουν σημαντική θέση στο πρόγραμμα του κ. Δημητριάδη και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι’ αυτό γιατί είναι από τα δύο πιο σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος αυτή τη στιγμή».

Με τη σειρά του, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αχιλλέας Δημητριάδης, ευχαρίστησε τον κ. Θεοπέμπτου για τη συνάντηση  τονίζοντας πως «Η συνάντηση με τον κ. Θεοπέμπτου ήταν πολύ παραγωγική και σημαντική. Η συζήτηση έγινε μέσα στο πλαίσιο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων βάση του προγράμματος και τις θέσεις που μας έχουν δοθεί από το Κίνημα.

Συζητήσαμε εκτενώς την ανάγκη εξάλειψης της διαφθοράς από το σύστημα, θέματα περιβαλλοντικά και την πράσινη συμφωνία. Παράλληλα είχαμε ουσιαστική σύμπλευση όσον αφορά διάφορα οικονομικά αλλά και κοινωνικά θέματα».