κ. Γιώργος Περδίκης: ” Εμείς έχουμε ενημερωθεί σήμερα διεξοδικώς για την πρόταση του ΠΑΣΥΞΕ, την στηρίζουμε, την εμπλουτίζουμε και θεωρούμε ότι είναι αναγκαιότητα να δημιουργήσουμε αυτό το θεσμικό όργανο το οποίο θα βοηθήσει στην αυτοοργάνωση του τουριστικού τομέα”.

κ. Χάρης Λοϊζίδης: “Ήταν μια παραγωγική συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινήματος και τους συνεργάτες του. Ακούσαμε και τις εισηγήσεις για τα θέματα διαχείρισης των ζωνών εντός των ξενοδοχείων “.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΣΥΞΕ, κ. Χάρη Λοϊζίδη, στα γραφεία του Κινήματος, στη Βουλή.

Θέμα της συνάντησης ήταν η πρόταση της ΠΑΣΥΞΕ για τη δημιουργία τουριστικού επιμελητήριου καθώς και το υφυπουργείο τουρισμού.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Περδίκης δήλωσε:

“Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε αντιπροσωπία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων. Ο τουρισμός είναι όπως όλοι γνωρίζουμε κυρίως πλουτοπαραγωγικός πόρος της χώρας μας και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να περιοριστεί η οικονομική κρίση.

Φαίνεται ότι υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες μπροστά μας και προκλήσεις και σε αυτό το πλαίσιο η ΠΑΣΥΞΕ έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης των κομμάτων για προώθηση της εισήγησης του για δημιουργία τουριστικού επιμελητηρίου.

Εμείς έχουμε ενημερωθεί σήμερα διεξοδικώς για την πρόταση του ΠΑΣΥΞΕ, την στηρίζουμε, την εμπλουτίζουμε και θεωρούμε ότι είναι αναγκαιότητα, θα έλεγα μάλιστα ότι έχουμε αργήσει ως χώρα, να δημιουργήσουμε αυτό το θεσμικό όργανο το οποίο θα βοηθήσει στην αυτοοργάνωση του τουριστικού τομέα, στον καθορισμό ποιοτικών και ποσοτικών στόχων και ελέγχων στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Την ίδια ώρα μιλήσαμε και για το υφυπουργείο τουρισμού, τις απόψεις εκατέρωθεν και την προσπάθεια που καταβάλουμε για να έχουμε σύντομα ένα ευέλικτο εργαλείο πολιτικής στον τομέα του τουρισμού. Εμείς συμφωνούμε ότι πρέπει να προχωρήσει το υφυπουργείο τουρισμού, με βάση όμως κάποια συγκεκριμένα πρότυπα.

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και για άλλα θέματα που αφορούν τους φίλους από την ΠΑΣΥΞΕ, ιδιαίτερα ότι αφορά την ανάγκη να έχουμε μια καθαρή Κύπρο, ένα στοιχείο πάρα πολύ βοηθητικό στην ανάπτυξη του τουρισμού, ιδιαίτερα καθώς επιδιώκουμε να έρχεται στην Κύπρο ποιοτικός τουρισμός που τον ενδιαφέρει η καθαριότητα και το φυσικό περιβάλλον, θέματα όπως την διαχείριση των ζώων στα ξενοδοχεία και οπωσδήποτε η ανάπτυξη του τουρισμού που θα εξυπηρετεί τα άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες”.

Από την πλευρά του ο κ. Χάρης Λοϊζίδης τόνισε:

“Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση μαζί με τον πρόεδρο του Κινήματος και τους συνεργάτες του. Ήταν πολύ παραγωγική η συζήτηση και όπως τα έχει περιγράψει ο κ. Περδίκης, έτσι είναι ακριβώς τα πράγματα.

Ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στην προοπτική της τουριστικής βιομηχανίας για την επερχόμενη σεζόν, αναλύσαμε λίγο την περασμένη σεζόν και παράλληλα συζητήσαμε τα θέματα της ίδρυσης ξενοδοχειακού επιμελητηρίου καθώς και υφυπουργείου τουρισμού.

Ακούσαμε και πολύ παραγωγικές εισηγήσεις για τα θέματα διαχείρισης των ζωνών εντός των ξενοδοχείων καθώς επίσης κάναμε και κάποια συζήτηση για την παροχή διευκολύνσεων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Γενικά είχαμε μια πολύ παραγωγική συζήτηση και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για αυτή την ευκαιρία”.