Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του κ. Γιώργου Περδίκη και αντιπροσωπεία του Κινήματος μας με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρο κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη. Κεντρικός άξονας της συνάντησης ήταν η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας.

Δηλώσεις κ. Γιώργου Περδικη, προέδρου Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

Είναι απαίτηση της κοινωνίας η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας.

Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να ακούσουμε τις νέες σκέψεις και ιδέες που φέρει ο Υφυπουργός για τα νομοσχέδια που αφορούν την  μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας. Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι ικανοποιημένος από  το αποτέλεσμα της δουλειάς που έκανε ο κ. Πετρίδης και  οι συνεργάτες του. Έρχεται με ανανεωμένες  ιδέες πολύ κοντά στις προτάσεις που είχαμε καταθέσει κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και έχω την αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπιστεί το ίδιο θετικά  αυτή η νέα προσέγγιση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Έχω θυμίσει στον κ. Πετρίδη για το νομοσχέδιο που αφορά τις αποσπάσεις , το οποίο βρίσκεται  ήδη στην Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Οικονομικών και θα έπρεπε να έχει ήδη προχωρήσει, επίσης  ζήτησα και τη δική του την παρέμβαση προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών για να συζητηθεί και να προχωρήσει το ήδη συζητημένο σχέδιο για τις αποσπάσεις,  το οποίο χρειάζεται πολύ λίγα πράγματα να γίνουν για να ψηφιστεί.

Έχουμε και τις καινούργιες ενέργειές, η οποίες αντιμετωπίζονται θετικά και ελπίζουμε πολύ σύντομα να τις βρούμε μπροστά μας υπό μορφή νομοσχεδίων.

Η Δημόσια υπηρεσία στην Κύπρο, η οποία αποτελείται από πολύ καλό ανθρώπινο υλικό,  χρειάζεται καλύτερη οργάνωση, καλύτερη πειθαρχία, καλύτερα συστήματα ελέγχου για να αποδώσει το καλύτερο για τον Κύπριο πολίτη. Νομίζω ότι είναι απαίτηση της κοινωνίας αυτή η μεταρρύθμιση να γίνει το συντομότερο, για να μην πω το κλασικό εχτές. 

Δηλώσεις κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη, Υφυπουργού παρά τω Προέδρω.

Το υφιστάμενο σύστημα  προαγωγών   προάγει την κομματοκρατία και  την αναξιοκρατία

Θέλω να ευχαριστήσω το κ. Περδίκη γιατί όντως το Κίνημα Οικολόγων  -Συνεργασία Πολιτών επέδειξε ενδιαφέρον για να προωθηθεί η μεταρρύθμιση, ακόμα και μετά από την καταψήφιση της προ   δέσμης  νομοσχεδίων που είχαμε στη Βουλή. Έχουμε επεξεργαστεί αρκετές από τις προτάσεις των Οικολόγων. Πρέπει να πω ότι είναι ένα από τα κόμματα, τα οποία  επέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες υιοθετούμε σε ένα μεγάλο βαθμό και τις συμπεριλαμβάνουμε στα νομοσχέδια μας. Από εκεί και πέρα συμφωνούμε ότι το υφιστάμενο σύστημα προαγωγών έχει χρεοκοπήσει, προάγει την κομματοκρατία, προάγει  την αναξιοκρατία και προσπαθούμε από κοινού να βρούμε αυτούς τους τρόπους που θα πατάξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την εν δυνάμει διαφθορά και θα συνεχίσουμε τη διαβούλευση με τα κόμματα τα οποία ενδιαφέρονται  για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε νέα νομοσχέδια στη Βουλή.