Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Συγγενών Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Ελπίζω, Αγωνίζομαι-Ζω ΕΛ.Α-ΖΩ, κ. Χρίστο Ανδρέου, με σκοπό την ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στα ογκολογικά τμήματα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε ότι εσκεμμένα αποδυναμώνεται το Κρατικό Ογκολογικό του Γεν. Νοσοκομείου Λευκωσίας αλλά και αυτό της Λεμεσού, λόγω του ότι οι ογκολογικοί ασθενείς είναι οι καλύτεροι «πελάτες» ενός Νοσοκομείου, φέρνουν τα περισσότερα χρήματα, επειδή κάνουν χρήση όλων των υπηρεσιών ενός Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου, των ιατρικών υπηρεσιών όσο και των παραϊατρικών.

Ο κ. Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι παρακολουθούμε μέσα από τα χρόνια τη συνεχή υποβάθμιση του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Δυστυχώς τα ιδιωτικά συμφέροντα έχουν διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες ογκοθεραπείας. Οι πληροφορίες που μας κατέθεσε σήμερα ο κ. Ανδρέου, σε σχέση με τα σχέδια για δημιουργία Κρατικού Ογκολογικού της Λεμεσού, είναι ανησυχητικές και θα διερευνηθούν διεξοδικά από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.