Συνάντηση πραγματοποίησε ηγεσία και αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών το πρωί της Δευτέρας 25 Ιουλίου με κλιμάκιο της ομάδας πρωτοβουλίας για κατάργηση του πέναλτι του 12% στους συνταξιούχους του 63ου έτους.

Η αντιπροσωπεία του Κινήματος αποτελείτο από τον Πρόεδρο του Κινήματος κο. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, τον Γιώργο Περδίκη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Γιώργο Στυλιανίδη.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στηρίζουμε διαχρονικά τα δίκαια αιτήματα της ομάδας, καθώς από το 2012 είμαστε το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα που δεν ψήφισε το μνημονιακό νομοσχέδιο της αποκοπής του 12% στις πρόωρες συντάξεις, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη έρευνα και κλιμάκωση – όπως είχε συμβεί για άλλα παρόμοια μνημονιακά μέτρα που αφορούσαν μισθούς, επιδόματα και συντάξεις. Είχαμε προβλέψει ότι με την πάροδο του χρόνου το μέτρο θα προκαλούσε δικαιολογημένες αντιδράσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αντιπροσωπεία του Κινήματος ενημέρωσε την ομάδα πρωτοβουλίας για την επανακατάθεση της πρότασης νόμου που εκκρεμεί εδώ και χρόνια και αφορά την άμεση κατάργηση του 12% , ενώ κατατέθηκαν και μια σειρά άλλων προτάσεων για άμβλυνση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με την άδικη αυτή απόφαση της Κυβέρνησης και της Βουλής.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και τους βουλευτές μέλη της επιτροπής να ενσκήψουν στο θέμα του πέναλτι του 12% επί των συντάξεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η αδικία που προκύπτει με την αποδοχή από το Ανώτατο Δικαστήριο της αναφοράς του Προέδρου της Δημοκρατίας για το νόμο που παρέχει σε όσους εργαζόμενους επιλέξουν να εργαστούν μέχρι τα 65 έτη, δικαίωμα για ανεργιακό επίδομα και επίδομα ασθενείας. Με την απόφαση του Ανωτάτου συνεχίζεται αυτή η αδικία όπου η ομάδα αυτή των εργαζομένων στερείται βασικών εργατικών κεκτημένων.

Τέλος, στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του κοινωνικού ελέγχου του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η ανάγκη να καταβάλει η κυβέρνηση τα 7.5 δισ. ευρώ που οφείλει στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων.