Η απόφαση της Διεύθυνσης του σχολείου να εισηγηθεί την απόλυση τριών μελών του καθηγητικού προσωπικού, οι οποίες ανήκουν στους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού σώματος των εκπαιδευτικών, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Οι έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και εργαζομένων στη σχολή είναι δικαιολογημένες. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων εκπαιδευτικών στην Αγγλική Σχολή.

Σε χαιρετισμό του στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος και πρώην βουλευτής κ. Γιώργος Περδίκης είπε: «Αυτό που συμβαίνει εδώ δεν αφορά μόνο τρεις εκπαιδευτικούς, τρεις συνδικαλίστριες. Αυτή η υπόθεση δεν αφορά μόνο την ποιότητα της εκπαίδευσης σε ένα από τα ιστορικά εκπαιδευτήρια της χώρας μας. Η επίθεση κατά του δικαιώματος των εργαζομένων να οργανώνονται και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους  είναι επίθεση που μας αφορά όλους. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στις τρεις γυναίκες συνδικαλιστές, να σταθούμε δίπλα στο προσωπικό της Αγγλικής Σχολής».

Καλούμε τη Διεύθυνση του σχολείου να ανακαλέσει την εισήγησή της και να βοηθήσει στην εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων.