Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο δημαρχείο Ύψωνα μεταξύ μελών της Επαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Λεμεσού, των δημάρχων Ύψωνα και Κάτω Πολεμιδιών, του εκπροσώπου της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και αντιπροσωπείας επηρεαζόμενων κατοίκων των δύο δήμων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως το πρόβλημα της ρύπανσης κατά τις νυχτερινές ώρες από δραστηριότητες μονάδων στη Βιομηχανική Περιοχή Αγίου Συλά. Ενώ η κυριότερη πηγή ρύπανσης έχει εντοπισθεί στην περιοχή Βατί, όπου εκεί επικεντρώθηκε και η προσπάθεια για να δοθούν άμεσες λύσεις.

Όπως μας ενημέρωσαν οι δήμαρχοι και ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος εντός των ημερών θα αρχίσει προσπάθεια μεταφοράς χώματος για να αποκατασταθεί η διαρροή που προκαλείται από τον σκυβαλότοπο στο Βατί μέχρι να γίνει ολική αποκατάσταση της πιο πάνω περιοχής. Από την πλευρά τους οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι έχουν περιγράψει πολύ παραστατικά τον καθημερινό εφιάλτη που ζουν εδώ και χρόνια.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι υποσχέσεις που πήραμε από τους εμπλεκόμενους δημάρχους και την Υπηρεσία Περιβάλλοντος θα έχουν άμεσα αποτελέσματα για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

συνάντηση 1